ISBN 978 90 74899 239
256p., ingenaaid, 4e druk 2018
Prijs:  € 29,50
Projectie

Wat zit er achter onze emoties? Wat vertellen innerlijk heftige reacties en de drang tot handelen eigenlijk over onszélf? Zien we wel wat we zien? Of is de wereld anders dan we denken? En wat heeft het projectie-mechanisme voor gevolgen voor maatschappij en politiek?

Het projectiemechanisme is een mechanisme in onze psyche dat maakt dat we inhouden die sluimeren in ons eigen onbewuste ‘herkennen’ in de buitenwereld. Die wordt als het ware het projectiescherm waarop we onze innerlijke, onbewuste beelden projecteren. We ‘zien’ in andere mensen, instellingen, objecten, etc. daardoor kenmerken die vaak veel minder met deze mensen te maken hebben dan we menen, en juist veel meer met onszelf.

In dit boek legt Karen stap voor stap op de haar bekende heldere wijze het projectiemechanisme uit en geeft tal van praktische aanwijzingen en inzichten om er creatief mee aan de slag te gaan. Je gaat leren zien van waaruit projecties komen en welke inhouden uit je onbewuste zich kenbaar willen maken.
Door inzicht te krijgen in dit mechanisme gaat er een wereld voor je open: zowel binnen- als buitenwereld worden helderder, je gaat zuiverder waarnemen, soepeler leven en je wordt veel evenwichtiger in al je relaties, van liefde tot werk.

Helder en praktisch, veelzijdig en indringend – een echte oogopener! 

Een múst voor iedereen die verborgen drijfveren wil begrijpen, ontmaskeren en integreren,
zowel op het persoonlijk als op het maatschappelijk vlak!

Dit boek is ook als e-book verkrijgbaar!
ISBN:9789076277530
Prijs: € 18,50

o.a. te bestellen bij ebook.nl, e-books-kopen.nl en veel boekhandels.