Schachinger, W. & E. Schrott: Transcendente Meditatie

ISBN 978 90 74899 598
168 pag., ing.
Prijs: € 25,00
Transcedente Meditatie

Transcendente Meditatie: Gezondheid uit het Zelf. 

Transcendente Meditatie, kortweg TM, is een eenvoudige en natuurlijke methode om zuiver bewustzijn en innerlijke stilte te ervaren, waarbij er een grote lichamelijke en geestelijke ontspanning optreedt. De beoefenaar voelt zich volkomen kalm en tegelijkertijd helder en wakker en zijn lichaamsenergie wordt geregenereerd.
Het is een oeroude techniek, gebaseerd op de Veda’s, en door Maharishi Mahesh Yogi vanuit de oorspronkelijke traditie toegankelijk gemaakt voor de moderne westerse mens.  Al een halve eeuw geleden waren meer dan zes miljoen mensen in alle delen van de wereld bekend met TM.

Maharishi Mahesh Yogi heeft de techniek de naam Transcendente Meditatie gegeven om duidelijk te maken dat de beoefening ervan tot gevolg heeft dat je op een steeds fijner en verstilder bewustzijnsniveau komt, tot er een moment aanbreekt waarop je ook je fijnste denkniveau transcendeert en in een volkomen Stilte zonder gedachten kunt geraken. Tweemaal per dag slechts 15 tot 20 minuten zijn daarvoor voldoende.

De auteurs zijn beiden arts, en hebben de positieve gevolgen van TM voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid direct ervaren. Ze beschrijven onze sluimerende genezende vermogens en hoe we die met behulp van TM kunnen ontsluiten, en ze laten zien hoe we TM kunnen beoefenen en welke resultaten (geverifieerd door onderzoek) we kunnen verwachten. TM is voor alle leeftijden en iedereen kan het leren.

Het boek laat talloze voorbeelden zien en geeft veel praktische aanwijzingen. Boeiend, stimulerend en een prima inleiding voor wie iets van TM wil weten.