Solar Fire

Om het programma snel en goed naar eigen behoefte te kunnen inrichten hebben we een online cursus ‘Leren werken met Solar Fire’ samengesteld. Klik hier voor informatie: 888 Solar Fire – online workshop

Solar Fire Gold 9

een astrologieprogramma waar je hart sneller van gaat kloppen!

Een prachtig programma met heel veel mogelijkheden, het resultaat van jarenlange ontwikkeling en creativiteit. Solar Fire kwam in 1992 op de markt en werd al snel de belangrijkste astrologische software in de Engelstalige wereld en is jaar na jaar in de Verenigde Staten bekroond als beste software van het jaar.

Versie Gold 9 is de nieuwste versie en is volledig compatibel met Windows 7 , 8 en 10

Het programma werkt makkelijk en soepel, ook een beginner zal er snel wegwijs in worden. Het wordt geleverd met een uitgebreide handleiding (in het Engels) in PDF op de CD, en ook een uitgebreide Help-functie in het programma maakt je snel wegwijs.  Solar Fire Gold 9 bevat alle functies die in versie 6, 7 en 8 aanwezig zijn, maar heeft een aantal belangrijke nieuwe onderdelen en aanvullingen op de bestaande functies.

Fantastische aanvulling:

het volledige programma Solar Maps versie 4
is integraal opgenomen in Solar Fire Gold 8 en in Solar Fire 9! 


Nadere informatie:

 • Werkt uitstekend op Windows 7, 8 en 10
 • Voor de MAC: Solar Fire Gold blijkt ook op een MAC te werken wanneer een van de volgende programma’s wordt gebruikt: Parallels Desktop of VMWare Fusion for Mac with Windows, of Windows emulatiesoftware als Softwindows of Virtual PC.
 • Prijzen: Solar Fire Gold 9 met handleiding in PDF via WeTransfer € 325,-
  • Update van SF 8 naar SF Gold 9:                                            € 88,50
  • Update van SF 7 naar SF Gold 9:                                             € 115,00
  • Update van SF 5 of 6 naar SF Gold 9                                       € 145,-
 • Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW.
 • Wilt u het programma bestellen, dan kan dat door een mailtje te sturen aan info@symbolon.nl
 • Prijswijzigingen voorbehouden.

De software wordt  direct na ontvangst van uw bestelling door ons besteld bij de leverancier. De software moet op naam besteld worden. Aangezien uw naam er aan gekoppeld is, houdt uw bestelling daarmee een afnameverplichting in, omdat deze niet aan anderen doorverkocht kan worden. Direct na ontvangst van de software wordt deze u via WeTransfer toegestuurd, mits de nota is voldaan. U ontvangt bericht wanneer wij de software binnen hebben.

Wat moet u doen als u een update wilt bestellen:

1- geef aan welke versie van Solar Fire u hebt en
2- onder welke naam is deze legaal is geregistreerd
3- geef uw code en password
4- email dat naar info@symbolon.nl
In de Verenigde Staten worden naam en password geverifieerd, en bij akkoord krijgen wij de software geleverd.
U krijgt van ons dan een nota toegestuurd, en na ontvangst van de betaling krijgt u de software als download toegestuurd, met instructies hoe u heel eenvoudig zelf een reserve-backup kunt maken.


Hieronder staat de volgende informatie, met veel schermafbeeldingen:

 • Voor degenen die Solar Fire 8 hebben: wat is nieuw in Solar Fire 9
 • Daaronder: de vernieuwingen van Solar Fire 8 ten opzichte van Solar Fire 7. Dit alles zit natuurlijk ook in Solar Fire 9.
 • De grote vernieuwingen van Solar Fire 7 ten opzichten van Solar Fire 6, en tenslotte:
 • Het basisprogramma Solar Fire 6

Al deze opties zitten in Solar Fire 9. Heb je een oudere versie, dan kun je op deze manier snel zien wat er bij gekomen is. En er zit nog veel meer in dan we hier kunnen laten zien!


 

Solar Fire 9

Nieuw in Solar Fire 9

Horoscoopfiles:

 • Chart File Merging:Je mag Solar Fire op twee computers gebruiken. Deze optie maakt het mogelijk om soepel de horoscopen die je op de ene computer hebt aangemaakt op de andere te zetten en tot één file te maken dat je op beide computers kunt gebruiken.
 • Honderden nieuwe horoscopen van bekende mensen, inclusief een extra file met data voor paardenraces: data van paarden, trainers, eigenaren, jockeys, etc.

Nieuwe technieken:

 • Nieuwe hellenistische methoden: Zodiacal Releasing en Whole Signe (Part of Fortune) huizensysteem
 • Meer opties voor directies, onder andere verschillende soorten primaire directies, zowel de Placidus voorkeur als de Regiomontanus variant.
 • Importeren van financiële data in de grafische ephemeride.

Nieuwe onderdelen:

 • Beknopte solaarduidingen: de duiding van planeten in teken en huis van de solaar, en de aspecten van de Zon.
 • Charubel betekenis van de graden van de dierenriem
 • Tuinieren met de Maan: maanfasen en maan in de tekens in relatie tot tuinieren. (NB: deze is anders dan die gebaseerd op het onderzoek van Simon en Best waarop de kalender in Symbolon is gebaseerd.)

Aanvullingen:

 • Emailen van horoscopen direct uit solar fire naar outlook, gmail, hotmail en Yahoo.
 • ACS atlas updated version
 • Wheel styles:  Er zijn tientallen graadschijven en horoscoopcirkels toegevoegd.
 • Een aantal nieuwe symbolen, zoals voor het quindeciel aspect, het galactisch centrum, het Part of Spirit, etc.
 • Snel wisselen tussen geocentrisch en heliocentrisch.
 • Verbeterde functies om eclipsen te zoeken
 • Nodal oppositions.
 • Relocatie: geeft direct de horoscoop waarmee je werkt voor de nieuwe plaats.

Solar Maps:

 • Je kunt nu paranen naar keuze laten verschijnen, en ze ook wegklikken
 • Opslaan kan nu naast bitmap en gif ook in jpeg
 • Solar Maps heeft een verbeterde navigatie, en laat nu ook Eris, Sedna en Selena zien.

Nieuw in Solar Fire Gold 8:

Solar Maps versie 4: Windroos, astrocartografie, geodetische equivalenten, ook in transit en secundaire progressies. En verder veel andere onderdelen als eclipsen en eclipspaden, inzoomen, een enorme keuze uit landkaarten, enz. Onmisbaar voor astrologische feng shui en voor het bestuderen van de letterlijke relatie hemel – aarde.

 • Afspaken manager: alles bijhouden van je cliënten, van afspraken tot sessies en andere gegevens; ook mailen naar (groepen) cliënten is mogelijk.
 • Extra punten in de horoscoop. Wil je een aparte asteroïde in je horoscoopcirkel, of een wat minder bekende Centaur? Nu kun je tot 50 zelf gekozen extra punten in de cirkel zetten.
 • Ashtkoot Compatibiliteits systeem: een vedische manier om horoscopen met elkaar te vergelijken en de mate van verenigbaarheid aan te geven.
 • Docenten-instellingen. Nu kunnen docenten hun instellingen van Solar Fire op een zip zetten; studenten kunnen die inladen en meteen gebruiken.
 • Vertex: vanaf nu zijn er duidingen van de vertex opgenomen.
 • Nieuwe klassieke horoscopen: met face rulers, Prolemy term rulers, etc.
 • Voor harmonic methoden in de financiële astrologie: toegevoegd zijn de 24 en 120 graad schijven.
 • Nieuwe Chart Art: prachtige nieuwe horoscoopformulieren, inclusief chart voor composites.

En natuurlijk de laatste versie van de ingebouwde ACS atlas met plaatsen, tijdzones en tijdveranderingen en nieuwe horoscopen in de standaard bijgevoegde database.


De belangrijkste nieuwe aanvullingen van versie 7:

Kalender.Het is nu mogelijk om je persoonlijke transits en/of dagelijks transits (de mundane) in een kalender weer te geven; bij veel aspecten is zelfs een korte interpretatie toegevoegd die je apart kunt oproepen. Het formaat van de kalender is aan te passen: een dag, een week of een maand op een pagina. De kalender kan ook naar MS Outlookgeëxporteerd worden, of naar andere kalenderapplicaties die compatibel zijn met het iCalendar of vCalendar formaat.
Een paar voorbeelden:

Een weekoverzicht van persoonlijke transits; klik op het aspect en er verschijnt een korte duiding:

week

Of je kunt alle aspecten meteen voor de hele maand printen:

maand

En zo ziet het importeren in Outlook er uit:

outlook

Verjaardagkalender
Selecteer horoscopen van vrienden, familie en klanten waarvan je de verjaardag niet wilt vergeten. Elke dag als je Solar Fire Gold opent krijg je een herinnering.

Encyclopedie 
Er is een volledige astrologische encyclopedie toegevoegd die de meest uiteenlopende astrologische begrippen en technieken weergeeft. Als voorbeeld het beeld voor de uitleg van declinaties:

decl

Nieuwe horoscoopfiles
Naast de al bestaande gratis horoscoopfiles die met Solar Fire worden meegeleverd zijn in Solar Fire Gold 2000 nieuwe horoscopen toegevoegd.

Horoscoop:
Standaard kun je naast de gewone planeten, Cheiron (en naar keuze de punten van de Hamburger School) nu ook Sedna en Eris in de cirkel zelf zetten.Belangrijk is ook dat je nu een S aan planeten kunt toevoegen als ze stationair staan in de horoscoop! Bij het onderdeel Preferences kun je aangeven welke definitie voor stationair je wilt gebruiken.

stations

Chart Art Galerie 
In Solar Fire was het al mogelijk om uit een grote hoeveelheid horoscoopvormen en –formulieren te kiezen. Daar is nu een groep met 20 formulieren bijgekomen met een artistieke achtergrond in de vorm van een foto, een kleurenpalet of een schilderij. Ook was het al mogelijk om eigen pagina’s te ontwerpen; nu is het ook mogelijk om eigen afbeeldingen, logo, etc. aan het horoscoopformulier toe te voegen. Hieronder twee voorbeelden:

een kunstafbeelding zoals die standaard is Solar Fire 7 zit:

Chart art

En hier een voorbeeld van een eigen mogelijkheid: een foto van een komeet als achtergrond. Als de achtergrond donker is, zoals hier, dan is het mogelijk om de cirkel en de informatie in wit weer te geven in plaats van zwart.

hale bob

Atlas:
Als vanouds is de volledige ACS atlas ingebouwd, met alle tijdzones en tijdveranderingen voor de hele wereld, en met heel veel plaatsen over de hele wereld. In SF Gold is het nu mogelijk om eigen plaatsen toe te voegen.

Huizensystemen:
Voor astrologen die zowel de vedische als de westerse astrologie gebruiken is het mogelijk om voor beide richtingen een standaard huizensysteem in te stellen. Ook is het makkelijker om voor dezelfde horoscoop te wisselen van tropische naar siderische dierenriem en omgekeerd via Ctrl+Z sneltoets

Maansknopen: de ware en de gemiddelde.
Door de sneltoets Ctrl+L te gebruiken kun je voor dezelfde horoscoop snel wisselen tussen de ware en de gemiddelde maansknoop wanneer je de horoscoop op de Calculated Chart List hebt aangeklikt.

Openingsscherm:
De informatie bovenaan en onderaan het scherm is uitgebreid, er zijn pop-ups aan toegevoegd met handige informatie, en ook de nabijgelegen maanfase en eclipsen worden al vermeld.De achtergrond van het openingsscherm kan naar keuze worden ingesteld, van helemaal effen tot verschillende kleur-varianten van deze afbeelding.Maar in een paar eenvoudige stappen kun je ook een heel eigen achtergrond maken, van een vakantiefoto tot aan een astronomische afbeelding, zie de twee voorbeelden.

Standaard openingsscherm:

opsol

Een eigen openingsscherm op basis van een vakantiefoto:

eigen

Of een openingsscherm met een astronomische afbeelding als achtergrond:

astro

Horoscoopcirkel preview
Als je een keuze wilt maken uit een bepaalde horoscoopweergave wordt dat nu makkelijker omdat naast de rij met keuzemogelijkheden de horoscoopweergave meteen als preview wordt getoond.

Nieuwe zoekmogelijkheden:
Je kunt nu ook zoeken naar horoscopen met jods, met ongeaspecteerde planeten, naar bepaalde horoscooptypen volgens Jones/Jansky, naar speciale midpunten, naar perioden van afhoudende maan, enz. enz.

Astrodynes
Een techniek die ook wel Cosmodynes wordt genoemd. Deze techniek is ondergebracht in de Report View Tabulation en kan ook toegevoegd worden op een eigen ontworpen horoscoopformulier.

Interpretaties.
Stephanie Johnson, astrologe en mede-auteur van veel Solar Fire en Solar Writer producten, heeft korte transit- en progressie-interpretaties ontworpen, o.a. voor de Kalender-functie, en heeft een Fidaria-interpretatie samengesteld. Dat is een duiding van een klassiek astrologische techniek van planetaire perioden die je leven omspannen. Daarnaast zijn er duidingsrapporten opgenomen voor de geboortehoroscoop en voor synastrie (relatie-astrologie). Deze duidingen zijn in Word of een andere tekstverwerker weer te geven en te bewerken. Ze zijn beknopter dan de zeer uitgebreide duidingsrapporten die in de serie Solar Writer zijn opgenomen, maar helder en door professionals gemaakt.

Reports
In het gedeelte ‘reports’ dat rechts naast de horoscoopcirkel verschijnt is nu ook een knop ‘Tabulations’ opgenomen met allerlei extra informatie over de horoscoop, van moment van opkomst en ondergang van een planeet tot aan declinaties, midpuntbomen, Gauquelin sectoren, Planeet-uren en nog veel meer.
Bijvoorbeeld: een overzicht van stationaire planeten voor- en na de geboorte of gewenste datum.

tabstat

Of een overzicht van planeeturen voor de gewenste dag.

uren

Weergave van progressies en tranits (Dynamic Reports):
Van alle aspecten kan weergegeven worden wanneer het binnen orb komt (E), wannneer het exact wordt (X) en wannneer het uit orb gaat (L). Maar als er sprake is van bijvoorbeeld een langzame secundaire progressie die al ingegaan is voorafgaande aan de periode die je wilt bekijken, en die binnen de door jou gekozen periode niet exact wordt en ook niet ophoudt, kun je die gemakkelijk over het hoofd zien. Nu is er een oplossing voor: dat wat al gaande is en nog door zal lopen wordt ook in het overzicht vermeld.In het overzicht worden tijdstippen vermeld waarop een bepaald aspect bijvoorbeeld exact wordt, nieuw is dat het overzicht bij het tijdstip ook de tijdzone vermeld waarvoor dat geldt, inclusief zomertijd en wintertijd.

Stellarium:
In Solar Fire 7 Gold zit een link waarmee je het freeware programma Stellarium kunt downloaden, waarmee je hemelkaarten, sterrengroeperingen, etc. kunt weergeven voor de gekozen horoscoop.

stel


Solar Fire 6 – dit zit ook in Solar Fire 7, 8 en 9!

Een goudmijn aan technieken en mogelijkheden!

Fig. 1: het openingsscherm.

Fig. 2: horoscoopgegevens invoeren.

Het invoeren van de geboortegegevens: het programma kent een uitgebreide atlas en tijdzonenoverzicht. Er is een grote keuze aan huizensystemen, meerdere dierenriemen, geocentrisch of heliocentrisch, je kunt eventuele op- en aanmerkingen bij de horoscoop in een apart ‘kladbriefje’ comments bewaren en opslaan, de herkomst van de gegevens bijhouden, enz.

Fig. 3: het extra kladblaadje bij de horoscoop waar je aantekeningen kunt maken die je wilt bewaren.

Fig. 4: het invoeren van de gebeurtenissen.

Nieuw in Solar Fire DeLuxe is dat je nu ook bij elke horoscoop een reeks gebeurtenissen kunt invoeren die deze persoon heeft meegemaakt. Niet alleen is van daaruit ook de horoscoop van de gebeurtenis direct te maken, interessant is vooral het feit dat je later de zoekfunctie kunt gebruiken om in je hele horoscoop-archief te zoeken op gebeurtenissen, bijvoorbeeld iedereen die een auto-ongeluk heeft gehad, of een bepaalde ziekte, etc.

Horoscopen kunnen per groep in aparte bestanden worden opgeslagen en op elk moment worden geopend. Als je niet meer weet in welk bestand je iemand hebt opgeslagen, kun je via de zoekfunctie de naam intikken en komt het zoekresultaat in een apart scherm:

Fig. 5: het zoeken naar een horoscoop.

Fig. 6: het zoekresultaat.
Door op de blauwe balk te klikken wordt de horoscoop meteen toegankelijk.

Fig.7: openen van een bestand.

Horoscopen worden helder en overzichtelijk weergegeven, zie figuur 8.

Fig. 8: voorbeeldhoroscoop. De kleuren van de planeten, tekens en aspecten kunnen geheel naar eigen smaak worden gekozen en ingesteld.

Rechts naast de horoscoop zijn opties om meteen door te klikken naar allerlei analyses van de horoscoop, van asteroïden tot midpunten, van progressies tot correctie-opties. Ook kan de horoscoop op het scherm door de keuzeknop ‘pages’ direct omgezet worden naar een andere pagina-layout, hetzij een van de voorgeprogrammeerde opmaaksjablonen (layouts) van Solar Fire, hetzij een zelf bepaalde opmaak.

Fig. 9: keuzescherm om een voorgedefinieerde horoscoopcirkel te kunnen kiezen.

Er is een grote keuze aan horoscoopcirkels, met enkele of dubbele randen, in kleur of zwart wit, geheel naar eigen smaak samen te stellen. Ook de layout van de af te drukken pagina kan zelf bepaald worden.
De horoscoop in figuur 8 is Uni10. De horoscoopafbeelding hieronder geeft zowel de gewone (tropische) dierenriem als de siderische dierenriem om elkaar heen. Handig als je zowel westerse als vedische astrologie doet! Deze afbeelding is uit het onderdeel Wheel Designer, waarin je opties hebt om de layout van de cirkel verder aan te passen. De voorgeprogrammeerde weergaven (zoals deze) komen dan als voorbeeld in een klein scherm, en je kunt dan ofwel deze optie kiezen, of verder aanpassen.

Fig. 10: de tropische en siderische dierenriem samen in één tekening in het horoscoop-ontwerpprogramma.

Figuur 9 geeft het scherm van Solar Fire waarin je zelf je eigen horoscoopcirkel kunt wijzigen of samenstellen. Er zijn in het programma ook mogelijkheden om je eigen horoscoopformulier samen te stellen; ook zijn er veel pagina-indelingen, zowel voor de moderne astrologie, de kosmobiologie, esoterische astrologie, als voor de klassieke astrologie, enz. voorgedefinieerd. Als je al een horoscoop op het scherm hebt, kun je door op de rechter balk op de knop Pages te drukken meteen in het keuzemenu komen om de horoscoop en/of layout op een andere manier weer te geven.

Fig. 11: pagina-opmaak keuzescherm

Allerlei horoscoopfactoren kunnen naar eigen inzicht ingesteld worden, zoals de orbs voor de planeten in de radix en in progressie, aparte orbs voor elk aspect, aparte orbs voor Zon en Maan, de keuze voor aspecten binnen teken of ook buiten teken, enz.

Voor het doen van onderzoek is het mogelijk om een aantal aspecten uit te klikken of slechts naar één aspect te kijken, en met een eenvoudige klik op het aspect in het blok wordt het weer ingeschakeld.
Het is mogelijk om verschillende sets van aspecten en orbs te definiëren en die apart te kiezen.

Fig. 12: instellen van aspecten

Ook kun je alle kleuren instellen: voor de tekens, de planeten en de aspecten, en je kunt bepaalde typen aspecten door lijnen in verschillende diktes weergeven. Bij de planeten kun je de traditionele planeten kiezen, maar ook punten van bv. de Hamburger school en andere punten als de Vertex zijn naar keuze in de tekening op te nemen.

Fig. 13: kleurinstellingen.

In het onderdeel Preferences kun je voorkeursinstellingen verder verfijnen, zoals de keuze voor het huizensysteem, gemiddelde of ware Maansknoop, de wijze waarop je de data invoert, het invullen van je adres of beroepsgegevens op de af te drukken horoscoop, de keuze voor atlas, efemeride en ga zo maar door.

Fig. 14: Voorkeursinstellingen invoeren

Ook bevat Solar Fire DeLuxe een groot aantal Arabische punten (waar het Gelukspunt er een van is), en je kunt eigen punten aanmaken en punten wijzigen. Het is een van de voorbeelden van de vele details die het programma rijk is.

Fig 15: Arabische punten, je kunt ook eigen punten samenstellen.

In het onderdeel Reports, rechts naast de cirkel (zie afbeelding 8) zitten veel onderdelen om de horoscoop verder te analyseren, van gesorteerde midpunten tot asteroïden, en de posities van cuspen en planeten op de boogseconde nauwkeurig.

Fig. 16: een van de mogelijke rapporten.

In deze rapporten kun je ook een overzicht oproepen van de Arabische punten zoals je die zelf hebt ingesteld. Je krijgt dan het betreffende arabische punt, de positie ervan in de horoscoop, en aangegeven of er binnen de ingestelde orb een conjunctie of oppositie wordt gemaakt met een planeet.

Fig. 17a: overzicht van Arabische punten.

Fig. 17b: een overzicht van de midpunten.

Fig. 17 c: een overzicht van graden in de horoscoop van waaruit een aspect wordt gemaakt. Handig voor synastrie, voor het bijhouden van transits, enz.

Wil je je horoscoop eens op een andere manier zien? Dan biedt de optie ‘Planetarium’ je de mogelijkheid om je planeten in de dierenriem tegen de achtergrond van de sterrenhemel te zien. Je kunt de hemelbol via de schuifbalk ook bewegen.
Geïnteresseerd in een van de vaste sterren? Klik op de naam en de ster zal in de hemelbol oplichten en bij Info krijg je zowel astronomische gegevens als een korte astrologische duiding.

Fig. 18: hemelbol met dierenriem en planeten, en een overzicht van vaste sterren, inclusief per vaste ster de astronomische gegevens en de astrologische betekenis.

Fig. 19: instellingsscherm voor progressies en transits.

Veel flexibiliteit is er ook bij het bekijken van progressies en transits. Je kunt invullen welk type progressie je wilt bekijken, en aangeven welke punten en planeten je wilt verschuiven, welke punten en planeten ze kunnen aspecteren, welke orbs je daarbij wilt gebruiken, voor welke periode in dagen, maanden of jaren de progressies en transits wilt berekenen, of je huis- en teken-ingressen erbij wilt bekijken, en/of eclipsen, stationaire punten e.d.

Je kunt eigen favoriete instellingen apart opslaan zodat ze maar één keer ingevoerd hoeven worden, en allerlei verschillende progressie- en transitcombinaties apart benoemen en opslaan.

Je kunt bijvoorbeeld uitsluitend de primaire progressies berekenen (groen), maar je kunt ook primair, secundair, transit etc. in één keer laten berekenen, geheel volgens de eigen gekozen instellingen:

Fig. 20: instellingen voor progressies en transits.

Als je op View drukt, verschijnt er een overzicht van de progressies en transits voor de gekozen punten en planeten en voor de gekozen periode. Je kunt allerlei soorten overzichten definieren, en vervolgens ook weer op verschillende manieren weergeven. We zien achtereenvolgens:
Gebeurtenissen op datum:

Fig. 21: aspecten in progressies en transits  op datum.

Gebeurtenissen per soort aspect, in tijdvolgorde:

Fig. 22: progressies en transits per soort, ook op datum.

Maar je kunt de aspecten ook weergeven in een tijd-grafiek:

Fig. 23: grafische tijdkaart voor aspecten in progressie en transit.

Maar als je graag apart een grafische efemeride voor de transits ziet, is dat ook mogelijk:

Fig. 24: grafische efemeride voor transits.

Als je een historisch verslag leest en graag bij de genoemde data de transits wil volgen, kun je even snel een efemeride voor die periode maken, zoals in dit voorbeeld een efemeride voor het jaar 834. Je kunt kiezen om alleen de langzame planeten weer te geven zoals in het voorbeeld hieronder, maar ook om ze allemaal weer te geven. Ook hier weer veel keuzen.

Fig. 25: invulscherm om een efemeride te maken voor elk gewenst jaar uit verleden en toekomst.

En zo ziet de efemeride er dan uit:

Fig.26: zo ziet de gevraagde efemeride er uit.

Ook solaren, lunaren en talloze zelf te definieren terugkeerhoroscopen zijn eenvoudig te berekenen. Weet je niet meer of je solaar de dag voor, de dag na of op je verjaardag inging? Tik dan gewoon de dag van vandaag in en klik op ‘current’. De huidige nog geldige solaar zal dan berekend worden.

Fig 27: solaren, lunaren en elke andere gewenste ‘terugkeerhoroscoop’.

Of andere terugkeer-horoscopen, met weer veel opties en keuzen:

Fig.28: gevorderden-opties.

Maar er is meer: je kunt ook allerlei Maanverschijnselen en eclipsen berekenen, waaronder de herhalingen aan de hemel van de hoek die de Maan met de Zon maakt in je geboortehoroscoop (de Maanfase-terugkeer), wat onder meer gebruikt wordt bij het bepalen van de vruchtbaarste momenten van de vrouw.

Fig. 29: maanfasen en eclipsen.

Fig. 30: maanfase-terugkeer.

Wil je verschillende horoscopen die je berekend hebt op één pagina? Dat kan. Je kunt maximaal 12 horoscopen op een pagina afdrukken; hier een voorbeeld van zes horoscopen op één pagina.

Fig. 31: zes horoscopen op een pagina.

Je selecteert het aantal horoscopen dat je op één pagina wilt zien in het menu Page Selection by Topic, onder Multiple Charts. In datzelfde menu kun je kiezen uit talloze horoscoopsoorten en -weergaven, en hierin worden ook je eigen pagina-ontwerpen opgeslagen.

Fig. 32: keuze uit aantal horoscopen per pagina.

Er is een grote keuze voorgeprogrammeerde keuzen vedische horoscopen en klassieke horoscopen, waarbij het ook mogelijk is om van de website van de amerikaanse klassiek astrologe Lee Lehman al voorgeprogrammeerde aanvullende pagina’s klassieke astrologie te importeren.
Klik in het al eerder getoonde menu van fig. 32 op het kruisje voor classical of horary en je zult een grote keuze aan klassieke horoscoopformulieren vinden.

Fig. 33: Vedische keuzen.

Het is ook mogelijk om de horoscopen om elkaar heen af te beelden. Dat kan tot maximaal 4 horoscopen. Hier een voorbeeld met drie cirkels om elkaar heen.

Fig. 34: drie horoscopen om elkaar heen.

Wil je onderzoek doen naar bepaalde horoscoopstanden? Dan kun je selectiecriteria invullen en Solar Fire zal in alle bestanden naar horoscopen zoeken die voldoen aan de aangegeven criteria.

Fig. 35: selectiecriteria om bepaalde horoscopen te vinden.

Fig. 36: enkele van de opties.

Gewoon horoscopen berekenen, of solaren, lunaren, progressies, composite, prenatale horoscopen., het bewaren of bewerken van horoscopen, tot en met het emailen van de horoscoop, het zit allemaal in het linker rolmenu.

Maar er zijn nog veel meer knoppen, teveel om hier op te noemen. Interessant is ook het werken met eclipsen, die je eenvoudig op kunt zoeken en aan kunt klikken. De horoscoop van de eclips verschijnt dan met de huizenverdeling voor de plaats die je als standaard hebt ingevuld en die steeds verschijnt als je Solar Fire opstart. Die plaats is overigens vrij te veranderen.
Voor diegenen die ook het programma Solar Maps bezitten zit er in het programma een directe link, waardoor je met één simpele muisklik de horoscoop van de eclips of willekeurig welke andere horoscoop meteen astrocartografisch kunt bestuderen.

Fig. 37: het opzoeken van eclipsen.

Nieuw is ook de functie om naar gunstige data en tijdstippen te zoeken: electies. Solar Fire biedt daarvoor een keuzescherm waarin je opties kunt aangeven van wat je wilt:

Fig. 38: zoekcriteria electies.

Solar Fire kan een klok laten lopen als klok met de horoscoop van het actuele moment, die dus steeds in overeenstemming met het actuele hemelplaatje verschuift. Het is echter ook mogelijk om de klok te laten lopen rond je eigen geboortehoroscoop of welke horoscoop ook. Je ziet dan in één oogopslag alle actuele transits en ook het MC en de Ascendant van het moment door je horoscoop heen lopen.
De binnenste cirkel is je horoscoop, de buitenste is de voortlopende astrologische klok.

Wil je snel even kijken wanneer een transit exact is of was? Dan kun je de lopende klok om de horoscoop heen ook snel vooruit of achteruit laten lopen, met zelf aan te geven intervallen, van 1 seconde tot vele jaren. Heb je het exacte aspect gevonden, dan zie je rechts bovenaan de datum en de tijd daarvoor.

Fig. 39: lopende klok rond geboortehoroscoop.

Ben je in het bezit van andere programma’s van Esoteric Technologies? Dan kun je binnen Solar Fire direct doorschakelen naar al deze programma’s en van daaruit verder werken met de horoscoop waarmee je bezig bent:

Fig. 40: doorschakelen.

In het programma zitten ook interpretatierapporten in het Engels, die je in Word of aanverwant programma kunt weergeven en printen:

Fig. 41: kiezen wat je in het rapport wilt.

Fig. 42: voorbeeld van een duidingsrapport in Word.

En dit was nog maar een deel van alles wat in het programma zit: eindeloos veel astrologisch werk-, speel- en leerplezier!