ISBN 978907489307
248 pag., ing. 2e herziene druk
Prijs: € 25,00
Handboek horoscoopberekening

Het berekenen van een horoscoop is niet moeilijk, iedereen kan het leren. In dit boek legt Karen stap voor stap uit wat je moet doen, en legt ook uit waarom. Aan de hand van voorbeelden laat ze zien hoe je een Ascendant en de huizenverdeling berekent, en aan de hand van duidelijke illustraties laat ze zien hoe je een volledige horoscoop berekent, tekent en hoe je aspecten trekt.

Karen weet, na meer dan 25 jaar onderwijservaring precies waar de struikelblokken en problemen voor de student zitten. Ze gaat daar uitvoerig op in, zodat je alle kneepjes leert. Vervolgens geeft ze een flink aantal oefeningen voor zowel Nederland als het buitenland, waarbij de student zijn of haar berekeningen en tekeningen aan de hand van de gegeven uitwerkingen zelf kan nakijken.

Naast het praktisch berekenen legt Karen ook een aantal achtergronden uit, zoals het probleem van de tijdzones, zomer- en wintertijden, retrograde planeten, enzovoort, zodat de lezer ook begrijpen kan waarom hij bepaalde stappen in het berekenen moet zetten.

Niet eerder verscheen er een zo uitgebreid berekenboek dat zo helder en duidelijk is. Ideaal voor studenten van opleidingen astrologie, maar ook voor mensen die zichzelf het berekenen en tekenen van een horoscoop willen bijbrengen. 

Wil je alvast weten wat een horoscoop echt is en hoe de dierenriem in elkaar zit? Kijk dan eens naar de YouTube filmpjes ‘Astrologie voor iedereen’  die Karen heeft samengesteld:

De tekens van de dierenriem: https://www.youtube.com/watch?v=jYqqsKHAF_U
Verschuivende hemel: https://www.youtube.com/watch?v=bn4TXtJjoXU
Wat is een echte horoscoop?: https://www.youtube.com/watch?v=XWMd_toSI5w

De Academie voor Toegepaste Astrologie heeft een paar aanvullende modules wanneer je je wilt verdiepen in het berekenen van een horoscoop:

  • module 1.01 Berekenen en tekenen van de horoscoop
  • module 1.13 Astronomie voor astrologen

Voor informatie klik hier.