JigSaw

JigSaw versie 2.2

een krachtig gereedschap om zowel subtiele patronen als een groter overzicht te ontdekken in astrologische gegevens.  

Familiepatronen: ontdek de verborgen verbindingen tussen horoscopen in willekeurig welk soort groep.

Vraag: welk teken wordt het meest bezet door planeten en midpunten van alle presidenten van de Verenigde Staten?
Antwoord: 233 posities van de planeten en midpunten van de 43 presidenten staan in Steenbok.
Hoe lang deed JigSaw erover om dit uit te zoeken?
Slechts 30 seconden in de ‘Family’ module.

Rectificatie: hereidt de geboortetijd op basis van gebeurtenissen in het leven.
Vraag: wat zijn de gevoeligste punten voor transits en progressies in je geboortehoroscoop?
Voer alle gebeurtenussen van je leven in de rectificatie module in en je hent binnen 10 seconden het antwoord.

Onderzoek: bevat allerlei onderzoeksmethoden en de mogelijkheid de uitkomsten in tabellen en grafieken weer te geven.
Vraag: Wat hebben álle 43 presidenten van de USA gemeenschappelijk in hun geboortehoroscoop?
Antwoord: geen van hen heeft de Maan in Vissen.
Hoe lang duurde het om dat in JigSaw te vinden? Slechts 30 seconden in de ‘Research’ module.

Zie voor een uitgebreide beschrijving van de onderdelen de betreffende paragrafen. hieronder.

JigSaw 2 nu met maar liefst 5 uur aan tutorials van Benadette Brady!

Deze update geeft toegang tot meer dan 5 uur aan in totaal 18 gesproken lessen met illustratiemateriaal door Bernadette Brady zelf, en bevat een volledig ingebouwde ACS atlas en de nieuwste, zuiverste Swiss Ephemeride files.

De lessen zijn niet apart te koop en alleen ingebouwd in deze nieuwe versie. De lessen vervangen de al uitgebreide handleiding niet, maar geven inzicht in de werking van en de gedachten achter de programma’s en de methoden.

Zie voor een overzicht van verdere vernieuwingen onderaan deze pagina.

Wil je via een paar lessen in de digitale leeromgeving zien hoe je JigSaw kunt gebruiken voor het analyseren van groepen? Volg dan deze online cursus /handleiding: 889 JigSaw groepsdynamieken analyse – online workshop


Nadere informatie:

Werkt op Windows 7 en hoger, dus ook op WIndows 8 en 10

Prijs JigSaw 2.2
€ 255,00 (incl. BTW)
Prijs Upgrade van vorige versies naar JigSaw 2.2
€ 85,00 (incl. BTW)

JigSaw2 wordt geleverd via een WeTransfer-download waarmee het programma heel eenvoudig te installeren is, inclusief een PDF met een uitgebreide handleiding in het Engels.

Wil je het programma bestellen, dan kan dat door een mailtje te sturen aan info@symbolon.nl

De software wordt  direct na ontvangst van uw bestelling door ons besteld bij de leverancier. De software moet op naam besteld worden. Aangezien uw naam er aan gekoppeld is, houdt uw bestelling daarmee een afnameverplichting in, omdat deze niet aan anderen doorverkocht kan worden. Direct na ontvangst van de software wordt deze u via WeTransfer toegestuurd, mits de nota is voldaan. U ontvangt bericht wanneer wij de software binnen hebben.


JigSaw is ontwikkeld door Bernadette Brady en Esoteric Technologies en is onderverdeeld in drie delen:

  • Familiepatronen
  • Onderzoek
  • Rectificatie

Elk onderdeel is in feite een apart programma met eigen gereedschappen om de relatie tussen mensen onderling en mensen en het leven te onderzoeken.

 

Beginscherm

De drie onderdelen van het programma en hun opbouw:

hoofdmenu

Familiepatronen.

JigSaw laat je patronen en dynamieken in groepen en families zien die je op geen enkele andere wijze op het spoor zou komen. Het is een fascinerende manier om meerdere horoscopen in hun onderlinge samenhang te bestuderen, het maakt niet uit of het er 3 of 30 zijn.JigSaw is een volledig zelfstandig werkend programma; degenen die Solar Fire bezitten kunnen rechtstreeks de horoscopen die ze daarin opgeslagen hebben importeren in JigSaw.Het programma geeft voor studiedoeleinden ook een aantal thema-groepen; we nemen als voorbeeld hier de groep Astronauten.

Het selecteren van de groep die je wilt bestuderen:

Open

Na opening ga je terug naar het rolmenu linksboven in het programma en klikt op Edit Data. Je krijgt dan een overzicht van alle horoscopen, en kunt naar wens horoscopen toevoegen of tijdelijk uitschakelen. Zo kun je binnen je groep ook subgroepen aanbrengen. Je kunt bij de groep astronauten bijvoorbeeld kiezen om alleen die astronauten te nemen die samen een vlucht hebben gemaakt. (zie voorbeeld straks).

Het overzicht van de astronauten:

Astronauten

JigSaw geeft de mogelijkheid om automatisch een geselecteerde groep te onderzoeken en er een rapport met duiding van te printen. Je kunt een keuze maken uit het type groep, zoals een familie, of een ‘gathering group’ (een groep mensen die samenwerkt zonder competitie), een goep ‘tribal elders’ (bv. een groep mensen die in een hoger bestuurssegment zit), enz. De keuze van de groep is van invloed op de bewoordingen in de interpretatie.

Het kiezen van de groep:

groepkeuze

Als je vervolgens op Auto Search drukt, krijg je een rapport:

Begin van het uitgebreide duidingsrapport van de groep van drie astronauten van de Apollo 1.

rapport

Je kunt echter ook met de hand een analyse maken en allerlei details onderzoeken. In het bijgeleverde handboek wordt uitgelegd welke mogelijkheden er allemaal zijn. De uitgangsgedachte van het programma is het zoeken naar geometrische patronen tussen de betrokken horoscopen. Je kunt kiezen welke horoscooponderdelen je daaraan mee wilt laten doen, bv. alle planeten, alle midpunten, of alle planeten en midpunten samen, of een specifieke set planeten en midpunten, en je kunt instellen welk harmonicpatroon je wilt gebruiken of dat je ze allemaal wilt. Het programma berekent vervolgens de patronen en geeft die weer zoals in onderstaand figuur: Bovenaan staan de keuzen die je hebt gemaakt om te onderzoeken.De balk over het midden kun je scrollen. Het laat per gevonden harmonic zien hoeveel horoscopen in deze harmonic deelnamen, en van welk horoscoopnummer een planeet deelnam. Wanneer je een harmonic aanklikt, verschijnt daaronder een overzicht welke planeten, punten en midpunten in het patroon deelnemen, en uit wiens horoscoop ze komen. Aan de rechterkant kun je de cirkel met het patroon zien.Wanneer je op de cirkel klikt, krijg je de preciese graden van de punten. Niet elk patroon is vol, met andere woorden: de geometrische figuur die je op het scherm krijgt kan een of meer lege punten bevatten.Deze punten blijken in de praktijk bijzonder belangrijk! Ze lijken als het ware te hongeren naar invulling en zijn daardoor gevoelig voor transits of gebeurtenissen en mensen die deze punten kunnen opvullen.

manual

 Het handboek wijst de weg hoe je allerlei detailpatronen kunt leren ontdekken, en geeft voorbeelden van uitwerkingen.

Onderzoek

Je kunt groepen horoscopen ook op gemeenschappelijke kenmerken onderzoeken; het maakt daarbij niet uit hoe groot de groep is. Dus als je een verzameling van 518 aardbevingen hebt, dan heeft JigSaw daar geen probleem mee. In onderstaande voorbeelden gaan we nog even aan de slag met de groep Astronauten.

Onderzoekskeuzen:

onderzoekskeuzen

 

In het selectiescherm kun je aangeven wat je wilt onderzoeken, bv. planeten in tekens, huizen, fasen, aspecten, enz. Er zijn heel veel verfijningsmogelijkheden; ook hier geeft het handboek veel informatie over. Ik heb planeten in de huizen genomen als voorbeeld.

Een weergave van de frequentie in aantallen:

tabel

Een weergave van Saturnus in de huizen in een staafdiagram. Je ziet nu meteen dat van de hele groep astronauten niemand Satunus in het eerste huis heeft!

Er zijn allerlei mogelijke weergaven, dit is maar een fractie van het geheel. Ook voor allerlei onderdelen uit de klassieke astrologie zijn er onderzoeksmogelijkheden.Daarnaast kun je JigSaw ook laten zoeken naar alle horoscopen die een bepaald aspect hebben, of een bepaalde Zon-Maan combinatie of willekeurig welke andere horoscoopstanden die ze delen. Via Search Criteria kun je precies aangeven waarop je de horoscopen wilt selecteren.

Invulscherm voor criteria-selectie:

selectie

En nog veel meer….

JigSaw zit vol met andere handigheidjes, teveel om op te noemen. Nog een klein voorbeeld: je kunt alle horoscopen uit een groep ook onder elkaar weergeven, met de dierenriem als ‘rechte meetlat’.

Links onderaan kun je invullen of je de gewone dierenriem wilt (1eharmonic) of dat je de 90 graadschijf volgens Ebertin wilt (4e harmonic), etc.

De planeten worden binnen de gekozen harmonic weergegeven in de graad waarin ze staan, zodat je in één oogopslag belangrijke conjuncties kunt zien. Met een beweegbare lijn die van boven naar beneden loopt kun je die conjuncties nauwkeuriger bekijken, zoals in onderstaand voorbeeld. Je ziet daar dat de Maan van horoscoop 1 conjunct de Ascendant van horoscoop 6 staat, en ook vrijwel conjunct Jupiter van horoscoop 7.

 

lijn

De horoscopen kun je vervolgens qua kleur intensiveren, en een dubbelklik op een van de gele balken doet meteen de horoscoop van de betrokkene op het scherm verschijnen, met weer de nodige opties om de betreffende horoscoop met een of meer van de andere te vergelijken.

Rectificatie.

Het corrigeren van horoscopen is altijd een intensieve aangelegenheid, en als je over geen enkele tijdsindicatie beschikt en alleen dag, maand en jaar hebt, is het als het ware het zoeken van een speld in een hooiberg. In de module rectificatie kun je de geboortegegevens zonder tijdstip invullen, en een lijst maken van alle gebeurtenissen voor de betrokkene, met vermelding van datum en jaar. Vervolgens gaat het programma op zoek naar die horoscoopmogelijkheden die de meeste hits opleveren, waardoor je een aantal opties hebt als uitgangspunt om verder te kunnen corrigeren.

Nieuw vanaf versie 2.1:

  • 18 ingebouwde instructie-lessen, in totaal 5,5 uur, inclusief instructiemateriaal
  • De nieuwste tijdzones en -aanpassingen door de ingebouwde ACS atlas
  • JigSaw 2.1 is compatible met Solar Fire 6 en kan ook rectificatiegebeurtenissen naar Solar Fire 6 exporteren
  • Rectificatiegebeurtenissen en onderzoeksresultaten kunnen nu gekopieerd worden naar word-documenten en emails. Ideaal voor uitwisseling met klanten en collegae.
  • Accurate berekingen voor een tijdspanne van 10.800 jaar (5400 BC tot 5400 AD) volgens de nieuwste Swiss Ephemeris
  • Voor Windows 95 en hoger, tevens compatible met Windows Vista.