Herold, Max: De spiraal van waarden en denken

ISBN 978 90 74899 226
80p., ingenaaid,
Prijs:  € 15,95
Spiraal waarden

De relatie tussen ons denken en de wereld om ons heen. 

Onze samenleving is een smeltkroes van verschillende culturen aan het worden, met alle spanningen en botsingen van dien.

De Amerikaanse hoogleraar Clare W. Graves ontwikkelde een uitermate inzichtelijk en praktisch model dat laat zien welke denksystemen aan bepaalde culturen ten grondslag liggen.

Hij legt uit wat de achterliggende dynamieken van de spanningen zijn, en geeft heldere, concrete en werkzame gereedschappen om deze dynamieken te kunnen hanteren.

Zijn model is door de Amerikaan Chris Cowan uitgewerkt en omgedoopt tot Spiral Dynamics en is in de Verenigde Staten en elders op de wereld inmiddels een steeds belangrijker onderdeel van de management-, organisatie-, culturele en politieke literatuur aan het worden.  Ook in Nederland wint het model snel aan populariteit, vooral door zijn helderheid, gepaard aan diepgang.

Dit boek is een inleiding op het model, en van groot belang voor politici, ambtenaren, directeuren, marketeers, personeelsfunctionarissen, en eigenlijk iedereen die te maken heeft met de maatschappelijke processen van onze tijd.

Max Herold werkt als senior organisatie-adviseur bij de rijksoverheid en is daarnaast de stuwende kracht acher de zeer populaire websitewww.managementissues.com

Hij studeerde personeelswerk, bedrijfskunde, marketing, en verandermanagement, waar hij zich zeer veel mee bezig houdt.Daarnaast is hij gecertificeerd internationaal NLP-trainer. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het aanpakken van een grote diversiteit aan organisatorische vraagstukken. Ook geeft hij regelmatig workshops, lezingen en trainingen bij uiteenlopende organisaties, zowel in als buiten Nederland.