Costello, Darby: De astrologische Maan

ISBN 9789076277417
232 pag., ingenaaid.
Prijs: € 23,50
Astrologische Maan

1. De Maan als bron.
2. De Maan in haar cycli. 

Al zolang als ze praktizeert volgt Darby de astrologische Maan in al haar gedaanten en wisselingen. Ze weet als geen ander de peilloze diepten én concrete duidingen van de Maan in de horoscoop weer te geven. Met het toenemen van haar grote praktijkervaring en haar inzicht in de vele gezichten van de Maan in de geboortehoroscoop is ze ook op steeds diepere betekenislagen gestoten, waardoor we in haar boek vaak roerende en boeiende filosofische beschouwingen zien, afgewisseld met heel praktische duidingen en uitwerkingen in het dagelijks leven.

Met haar speelse en tegelijk serieuze aanpak neemt ze ons mee in een dans rond de Maan. De Maan die niet alleen aangeeft hoe we onze moeder hebben ervaren, maar ook wat we van haar wilden, ongeacht of ze dat in huis had. De Maan is echter niet de moeder alleen: door de Maan zijn we verbonden met het eeuwig moederlijke, en de Maan is niets minder dan de ziel die het tijdelijke op aarde met het eeuwige wil verbinden, eenvoudig door mee te geven met de ritmen die zij aangeeft. Darby probeert in de eerste plaats onze verbeelding te prikkelen.

In deel 1 van het boek geeft ze aanzetten tot duiding van de Maan in tekens en huizen, en aanwijzingen voor de aspecten. In deel 2 neemt ze de lezer mee op een innerlijke reis langs de secundair progressieve Maan. Ze illustreert haar ervaringen met sprekende en soms roerende voorbeelden. Dit boek geeft een unieke en geïntegreerde kijk op de metgezellin van onze Aarde, en is vernieuwend, warm en menselijk.

Darby is een geliefd spreekster op internationale astrologische congressen, en geeft les aan de Faculty of Astrological Studies en bij het Centre for Psychological Astrology in Londen. Ze heeft al meer dan dertig jaar een astrologische praktijk.