Greene, Liz: Relaties en hoe ze te overleven

ISBN: 9789074899093
280 pag., ingenaaid.
Prijs: € 23,50
Relaties en hoe ze te overleven

Hoe ingewikkeld relaties zijn weten we allemaal. Liz verstaat de kunst om haar inzichten op dat gebied helder en beeldend weer te geven. In dit boek behandelt ze de dynamiek van de – plaats-onafhankelijke – composite, een horoscoop samengesteld uit twee geboortehoroscopen.
Hoe komt het dat je met z’n tweeën anders reageert dan alleen? Welke reacties roep je op als tweetal? Wat vind je als tweetal op je pad?
De derde, samengestelde horoscoop – de composite – geeft antwoorden daarop. Ze illustreert een en ander met boeiende voorbeelden.

In het tweede deel geeft ze inzicht in ‘driehoeksrelaties’, waarbij de derde punt van de driehoek een geliefde kan zijn. Maar wat te denken van een partner die ‘getrouwd’ is met het werk? Of van de geestelijke voor wie de kerk de rol van derde vervult, of de drugsverslaafde, voor wie drugs de derde factor is. Het kan ook een huisdier of een kind zijn. Al in onze jeugd kunnen we driehoekservaringen opdoen, die in het volwassen leven tot onbewust patroon worden. Op indringende wijze gaat ze in op gevallen van mensen die bij de werkgroep aanwezig zijn, en weet bij hen op fascinerende wijze de psychische dynamiek achter de astrologische factoren aan te geven.
Door de behandeling van composites en driehoeksdynamieken tegelijk geeft Liz in één boek twee gebieden waarover nog vrijwel geen astrologische literatuur bestaat. Ze behandelt ze diepgaand en duidelijk. Een must voor iedere astroloog.

Liz Greene, astrologe en Jungiaans analytica, behoeft bij astrologen geen introductie meer. Ze leidt in Londen het Centre for Psychological Astrology en heeft een therapeutische praktijk. Door de talloze astrologieboeken die ze heeft geschreven, maar ook door haar lezingen, is ze een begrip in de astrologische wereld.