Hort, Barbra E.: Onzalige honger

ISBN 978 90 74899 826
264 pag., ing.
Prijs: € 23,95
onzalige hongers

Ontmoet de psychische vampier in jezelf en anderen.

Vampiers zijn niet alleen maar fantasiefiguren uit legenden – ze bestaan werkelijk. Het zijn mensen die, door een gebrek aan ontvangen liefde op macht uit zijn en ware experts worden in het stelen van andermans levens-energie. Ieder van ons kent wel zo iemand.In haar fascinerende studie van dit donkere psychologische archetype onderzoekt Barbara Hort zowel traditionele mythen als hun moderne tegenhangers in literatuur, theater en film, en geeft een helder inzicht in de manier waarop psychische vampiers ontstaan en wat het is dat ons in hun klauwen terecht doet komen. Op basis van haar analyses en gevallenstudies laat ze ons ook zien op welke manier we ons tegen deze ondermijnende invloeden kunnen beschermen.

„Een diepgaand en betrokken onderzoek van het vampierarchetype in mythen, film, literatuur en binnen veel persoonlijke relaties in een narcistische maatschappij als de onze. Deze intrigerende psychologische studie laat zich lezen als een roman die je niet terzijde kunt leggen!”
Maureen Murdock,
auteur van „The Heroine’s Journey” en „Father’s Daughters”.

Verhelderend en herkenbaar, een must voor iedereen die verstrikt zit in relaties, of werkt op het gebied van relatie-begeleiding.

Barbara Hort, Ph.D., is een jungiaans therapeute met een eigen praktijk in Portland, Oregon, in de V.S.