Leeuwen, Michael van: Ken uw recht. Vrijheid is uw recht.

ISBN 978 90 76277 84 4
364 p., ills.
Prijs:  € 30,00

„Ken uw recht” is een uniek boek dat je écht helpt om een veel sterkere positie in te kunnen nemen in allerlei juridische zaken. Het laat je alle wetten en wetgeving zien die voor jouw vrijheid van belang zijn. Het boek staat vol met zinnige tips en waarschuwingen, ook ten aanzien van de juridisch vaak onjuiste werkwijze van overheidsinstanties.

Michael van Leeuwen is tot op de bodem van het Nederlands recht gegaan, vanuit enerzijds een diepe verontwaardiging over de nadelige positie waarin veel mensen onnodig terechtkomen, en anderzijds vanuit een bevlogenheid om een bijdrage te leveren aan een waarlijk rechtvaardige maatschappij waarin rechtsregels helder zijn en wetten ook echt worden nageleefd.

Onthullend, praktisch en een echte oogopener.
Een must voor iedereen die op de juiste manier zijn recht wil halen!

Michael van Leeuwen is een uniek buitenbeentje op allerlei gebied. Hij is rechtsfilosoof en op het gebied van wetenschap en rechtsaangelegenheden autodidact. Hij is een veel gevraagde, geliefde en succesvolle spreker die veel mensen bewust heeft gemaakt van hun recht. Vanwege zijn diepgaande kennis heeft hij de bijnaam ‘maestro’ gekregen.

Recensies:

„Een meesterwerk, waaruit duidelijk naar voren komt dat Nederland een goede wetgeving heeft, maar dat vooral de overheid zich niet aan de wet houdt. De onaanvaardbare doorkruising van de verschillende rechtsgebieden en het ontbreken van overeenkomsten tussen partijen/organisaties en bestuursorganen zijn duidelijk uitgelegd. Het hoofdstuk over de bedreiging van onze vrijheid is een interessante en welkome toevoeging.
Deze schrijver heeft een prestatie van formaat geleverd, waar de meeste professoren nog een puntje aan kunnen zuigen. Dit is een werk om te promoveren voor een titel.”

Jan Anton Parmentier, voorzitter van Platform Herstel Rechtsstaat 

En

„Een prachtig boek met hele duidelijke aanbevelingen maar vooral een politiek document van formaat. Hopelijk pakt ons parlement dit boek op want de auteur brengt een universeel probleem in kaart waar we allemaal mee te maken hebben. Het recht mist op dit moment betrokken denkers en activisten.”

Tiers Bakker beleidsmedewerker SP-fractie Tweede Kamer